Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Geroosterde tomaten-paprikasoep met knoflookbrood

Geroosterde tomaten-paprikasoep met knoflookbrood

Door het roosteren van de tomaten en de paprika's krijgt deze soep een rijke smaak.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 515 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 1 ui
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 200 gram witte bonen (pot) of diepvries of verse tuinbonen

Materialen

bakpapier

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
  4. Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
  5. Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
  6. Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie en royaal tijm toe.
  7. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
  8. Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
  9. Pel de ui en het andere teentje knoflook.
  10. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
  11. Voeg de tomaten en paprika’s toe met 100-200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook.
  12. Pureer de soep met een staafmixer.
  13. Spoel eventueel de witte bonen af in een zeef.
  14. Roer de witte bonen of tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
  15. Geef het knoflookbrood bij de soep.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 515 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 59 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 20 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.