Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gesmoorde venkel met rode ui en kaas

Gesmoorde venkel met rode ui en kaas

Een duurzaam gerecht met seizoensgroente.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 120 kcal

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. 
  2. Fruit 1 ui kort mee. Voeg 100 ml water toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
  3. Maak de venkelknollen schoon. Snijd de venkel in de lengte in plakken. 
  4. Fruit de andere ui in de rest van de margarine glazig.
  5. Voeg de venkel toe met wat peper en water. Stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  6. Strooi de kaas over de venkel.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkel is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 120 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 6 gram
Eiwit 6 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week