Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gestoofde kabeljauw met snijbonen

Gestoofde kabeljauw met snijbonen

Het stoven maakt de vis heerlijk mals.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 200 gram kabeljauw
  • peper
  • 6 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 ml water
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de snijbonen en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in een bodempje water in ongeveer 6 minuten gaar.
  3. Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper. 
  4. Maak de peterselie schoon en knip het klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
  6. Verwarm het water en los de bouillon op. Doe de bouillon en de peterselie bij de vis en stoof in 6-8 minuten gaar. Strooi er dille over.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  9. Maak er met hete melk een puree van en breng op smaak met nootmuskaat.
  10. Serveer de kabeljauw met de snijbonen en de aardappelpuree.

Allergie-informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon en margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier en bewaar onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 34 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week