Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
-
Pel de ui en snijd in ringen.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Bestrooi de tofu met peper en leg iedere plak tofu op een stuk aluminiumfolie.
-
Verdeel de champignons, uien en gember over de tofu en druppel de ketjap erover.
-
Vouw het aluminiumfolie goed dicht en laat de pakketjes in 20 minuten in weinig water in een pan heet worden.
-
Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Pers de sinaasappel uit.
-
Week de rozijnen in het sinaasappelsap.
-
Schrap de wortelen met een dunschiller en was ze. Rasp de wortelen grof.
-
Meng de rozijnen met het sinaasappelsap door de wortelen.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Stamp de aardappelen fijn of pureer ze. Maak er met de hete melk een puree van en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
-
Serveer de aardappelpuree en de wortelsalade bij de tofupakjes.
Extra informatie
Gebruik bij het bereiden en bewaren van
zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes.
Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met
aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over
bereiden en bewaren in aluminium.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.