Bereiding
- Was de courgettes. Snijd de kapjes eraf en houd apart. Hol de courgettes met een lepel uit. Houd een rand van 1 cm over. Snijd het vruchtvlees klein.
-
Pel de ui. Snijd 1 helft in snippers en 1 helft in halve ringen.
-
Spoel de zwarte bonen af. Prak een klein deel van zwarte bonen met een vork wat fijn.
-
Hak de noten klein.
-
Boen de limoen schoon. Rasp wat van de schil.
-
Fruit de gesnipperde ui in 1 eetlepel margarine zacht.
-
Voeg het vruchtvlees van de courgettes, de geprakte bonen, de gehakte noten en de hüttenkäse toe.
-
Maak het mengsel op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper, limoenschil en limoensap.
-
Vul de courgettes hiermee en zet ze in een pan met een bodempje water. Plaats de kapjes er weer op en laat de courgettes in 25 minuten gaar worden.
-
Was de kerstomaten en halveer ze.
-
Fruit de halve uienringen in de rest van de margarine.
-
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
-
Warm de zwarte bonen en de kerstomaten mee met de ui. Maak het mengsel op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper en de selderij.
-
Neem de gevulde courgettes uit de pan en serveer het bonenmengsel erbij.
Variaties
Vervang de bolcourgettes per persoon door 1 gewone courgette en halveer ze in de lengte.
Vervang de pecannoten door andere noten, bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten..
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.