Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde pannenkoeken

Gevulde pannenkoeken

Met paksoi en hamlap.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 520 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 125 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels olie
  • 15 gram gember
  • ½ rode peper
  • 1 (rode) ui
  • 400 gram paksoi
  • 100 gram hamlap
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • limoen- of citroensap

Bereiding

  1. Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant goudgeel en de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut tot die kant gaar is.
  3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met heet water of warm ze later op in de magnetron.
  4. Schil de gember en rasp grof.
  5. Snijd de peper in smalle ringetjes.
  6. Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  7. Snijd het vlees in smalle reepjes.
  8. Verwarm de rest van de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
  9. Fruit de ui, de peper en de gember mee.
  10. Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  11. Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.
  12. Vul hiermee de pannenkoeken en rol ze op.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (november) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 520 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 18 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 28 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week