Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 450 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • Provençaalse kruiden
  • 2 portabella’s
  • 1 bosui
  • 100 gram mager rundergehakt
  • peper
  • 400 gram zoete aardappel
  • 400 gram knolselderij

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Was de bleekselderij en snijd de stengel in boogjes.
  3. Fruit de helft van de ui en alle bleekselderij in 1/3 van de margarine zacht. Pers er de helft van de knoflook boven uit.
  4. Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden toe en laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht koken.
  5. Maak de portabella’s schoon en breek de steel eruit. Snijd de stelen in stukjes.
  6. Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
  7. Fruit de rest van de ui en de stelen van de portabella’s in 1/3 van de margarine.
  8. Bak het gehakt mee gaar en rul.
  9. Maak het mengsel op smaak met de bosui, peper en Provençaalse kruiden.
  10. Vul de portabella’s met het gehaktmengsel en plaats ze in de tomatensaus. Laat de portabella’s in 15 minuten gaar worden.
  11. Schil de aardappelen en snijd ze in repen.
  12. Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in repen.
  13. Roerbak de knolselderij en de zoete aardappel een paar minuten in de rest van de margarine en pers de rest van de knoflook er bovenuit. Laat de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar worden.
  14. Serveer de groente bij de portabella’s en de saus.

Variaties

Je kunt in plaats van mager rundergehakt ook kippengehakt gebruiken.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Knolselderij:
Bewaar een stuk knolselderij in de koelkast. Dek het snijvlak af met plasticfolie. Probeer deze combinatie eens met wortel en champignons.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Portabella is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 450 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 39 gram
Waarvan suikers 23 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 22 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.