Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevulde taco's met salsa

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 kleine Spaanse peper
  • stuk komkommer
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 4 tacoschelpen
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Was het pepertje, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd het pepertje fijn.
  3. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
  4. Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
  5. Maak een pittige salsa van de tomaat, de komkommer, de peper, de uienringen en wat citroensap.
  6. Warm de oven voor op 175 °C.
  7. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  10. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  11. Voeg de kidneybonen toe met de stukjes paprika, paprikapoeder, chilipoeder en 50 ml water. Laat dit 5 minuten zacht smoren.
  12. Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.
  13. Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de yoghurt en de kaas erover. Geef de salsa erbij.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging. Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur maximaal 2 weken. Een aangesneden moet wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1 gram 1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week