Materialen
Ovenschaaltjes of muffinvorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Knip de wraps doormidden. Vouw de helften tot bakjes en zet ze in de ovenvaste schaaltjes of in de holtes van een muffinvorm.
-
Bak de wraps in 8 minuten krokant. Neem ze uit de oven.
-
Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
-
Maak de spruitjes schoon.
-
Hak de rozemarijn klein.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Schrap de wortel en halveer in de lengte. Snijd de helften in smalle plakjes.
-
Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
-
Kook de krieltjes en de spruiten in weinig water in 6 minuten net gaar.
-
Snijd de kip in blokjes.
-
Bak de kip met de gewone ui in de helft van de margarine kort.
-
Voeg de wortel toe en roerbak het geheel in 8 minuten gaar.
-
Bak op het laatst de bosui mee en maak op smaak met peper.
-
Roerbak de krieltjes met de spruitjes in de rest van de margarine met de rozemarijn verder gaar.
-
Verdeel het kipmengsel over de wrapbowls. Schep de krieltjes met spruitjes erbij.
Variaties
Voor een vegetarische vulling vervang de kip door vegetarische stukjes of maak een mengsel van linzen, kidneybonen of zwarte boontjes uit blik met wortel, ui, bosui en een lepel ricotta.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Wraps:
De rest van de wraps zijn goed verpakt nog 2 dagen in de koelkast te bewaren.
Leg tussen iedere wrap een stukje papier of verhoudfolie, verpak ze in een diepvrieszakje
en vries ze in. Zo is 1 wrap makkelijk uit de vriezer te halen. Ze zijn nog 6
maanden te bewaren in de diepvries.