Bereiding
- Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn.
- Maak de venkel schoon en snijd in stukjes. Houd het groen achter voor de garnering.
-
Verhit de helft van de olie en bak hierin de sjalot, knoflook en venkel.
-
Voeg de parelgort toe en bak kort mee. Blus af met azijn.
-
Los het stuk bouillontablet op in wat water. Bereid de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
- Voeg 5 minuten voor einde van de kooktijd de kaas toe.
- Maak de citroen schoon, rasp wat schil af en pers het sap eruit.
-
Breng de parelgort op smaak met peper, wat citroenrasp en citroensap.
-
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Wentel de tofu in het zetmeel.
-
Verhit de rest van de olie en bak hierin de tofu lichtbruin en knapperig.
-
Hak de walnoten en het venkelgroen grof.
- Garneer de parelgort met de tofu, walnoten en het venkelgroen.
Variaties
Ook lekker met andere granen zoals gerst, tarwe of spelt. Houd er rekening mee dat deze granen voor gebruik eventueel moeten weken. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar tofu maximaal 2 dagen afgesloten in de koelkast of snijd klein en vries in. Je kunt de tofu ook verwerken in deze snelle pasta.