Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de havermout en de tarwevlokken gelijkmatig over de bakplaat van de oven. Meng de olie erdoor.
-
Rooster het mengsel in het midden van de hete oven in ongeveer 15 minuten licht. Schep het mengsel halverwege de tijd een keer om.
-
Laat het afkoelen.
-
Snijd of knip het gedroogde fruit in reepjes.
-
Meng het lijnzaad, het gemberpoeder en de koekkruiden door het vlokkenmengsel.
-
Schep het gedroogde fruit erdoor.
-
Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Havermout en graanvlokken:
Bewaar ontbijtgranen droog, donker en koel. Om ongedierte in de keuken te voorkomen is het goed om aangebroken pakken in goed sluitende voorraadbussen te bewaren.
Maak ook eens deze heerlijke havermout-vijgenkoekjes.