Bereiding
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Houd de helft apart.
-
Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
-
Pureer de helft van de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
-
Pers het teentje knoflook er bovenuit.
-
Roer er de gemalen komijn, de tahin, 1/3 van de olijfolie, wat limoensap, wat geraspte limoenschil en peper door. Verdun de hummus met water als deze te dik is.
-
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
-
Was de kruiden en knip ze klein.
-
Meng wat koriander, 1/3 van de olijfolie en wat limoensap door de radijs.
-
Maak de courgette en de paprika schoon. Snijd de courgette in halve plakjes en de paprika in reepjes.
-
Verwarm 1/3 van de olijfolie en roerbak hierin de courgette en de paprika in 5 minuten gaar. Maak op smaak met de rest van de koriander.
-
Verwarm de rest van de kikkererwten in wat water. Giet ze af en meng er de munt door.
-
Verdeel de kikkererwten over 2 kommen en schik de radijssalade en de warme groente erop. Garneer met een flinke lepel hummus.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Sluit de tahin goed af en bewaar koel en donker. Ruik of proef of de tahin nog goed is. Gebruik tahin bij deze gebakken bloemkool.