Materialen
Springvorm (doorsnee 20 cm) of ovenvaste schaal (1 liter), bakpapier
Bereiding
- Breng het water met het stuk bouillontablet aan de kook.
-
Giet al roerend met een garde de polenta bij de bouillon. Doe dit langzaam zodat er geen klonten ontstaan. Kook de polenta in 10 minuten tot een dikke pap en roer regelmatig door.
-
Neem de pan van het vuur en roer er peper en de helft van de geraspte kaas door.
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-
Bak de prei in de olie zacht. Breng de prei op smaak met wat peper en oregano.
-
Was de tomaten.
-
Snijd de paprika’s in repen.
-
Bekleed de springvorm met bakpapier.
-
Schep de polenta erin en strijk dit met een natte lepel glad. Schep de prei erop en verdeel de tomaten en paprika erover.
-
Klop de eieren los en roer de rest van de geraspte kaas en hüttenkäse erdoor. Verdeel dit over de groente.
-
Bak de groentetaart in het midden van de hete oven in 20 minuten goudbruin.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.