Materialen
Eventueel een kookring of een conservenblikje
Bereiding
- Maak de radijs
schoon. Houd eventueel mooi blad achter.
-
Snijd de helft
van de radijsjes in kleine blokjes. Snijd het blad in reepjes.
-
Was de dille en houd 4 mooie takjes achter voor garnering. Knip de rest klein.
-
Verwijder van de haringen de graat en staartje en snijd de haringen in kleine
blokjes.
-
Was de appel en snijd hem in kleine blokjes.
-
Meng de haring
met de blokjes radijs en het blad, de appel, dille en de yoghurt.
-
Snijd de rest van de radijs in dunne reepjes.
-
Verdeel de
haringtartaar over 4 bordjes. Schep de reepjes radijs erop en garneer met de
achtergehouden dille.
-
Gebruik
evt. een kookring of een conservenblikje zonder boven- en onderkant om mooie
rondjes te maken.
Variaties
Vervang de zoute haring door zure haring of 200 gram gerookte zalm.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Dille over?
Bewaar de rest van de dille in nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog 5 dagen te bewaren.