Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Harira

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje prei
  • 75 gram runderpoelet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 75 gram rode linzen
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 2 tomaten
  • 2 takjes peterselie
  • 3 takjes koriander
  • ¼ Marokkaans volkorenbrood (of 2 volkorenboterhammen)

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in smalle ringen.
  2. Bak het runderpoelet in de olie bruin en strooi er de ras el hanout over. Bak de tomatenpuree kort mee.
  3. Was de linzen.
  4. Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet, de linzen, de ui en de prei toe aan het vlees en breng dit aan de kook. Kook het geheel 30 minuten.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Voeg de kleingesneden tomaten toe aan de soep en kook het nog enkele minuten.
  7. Maak de soep op smaak met kleingesneden peterselie en koriander.
  8. Lekker met Marokkaans volkorenbrood.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 335 kcal 335 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week