Bereiding
- Kneus de komijnzaden in een vijzel of kom en maak er met de olie en yoghurt een dressing van.
-
Maak de kool schoon en schaaf of snijd in dunne slierten.
-
Meng de dressing erdoor en voeg wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats een uur intrekken.
-
Pel de sjalot en snijd klein.
-
Kook de rijst samen met de sjalot volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
-
Klop de eieren los en meng er de melk, wat peper en de helft van de kaas door.
-
Schep het eimengsel en de pijnboompitten door de rijst en doe het mengsel in een ovenschaal.
-
Strooi de rest van de kaas erover.
- Bak de schotel in de oven in 20 minuten gaar en goudgeel.
-
Maak de bosui schoon en snijd klein. Strooi dit over de koolsalade en serveer met de rijstschotel.
Variaties
Voor de dressing kun je ook gemalen komijnzaad gebruiken.
Als je restjes gekookte rijst gebruikt heb je 350-400 gram gekookte rijst nodig.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.