Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Havermoutpannenkoekjes

Maak deze havermoutpannenkoekjes in een handomdraai.

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • mespunt kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3 - 4 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram fruit, bijv. aardbeien, bessen, frambozen

Bereiding

  1. Doe de havermout in een hoge kom en mix met de staafmixer de vlokken klein.
  2. Voeg de bananen in stukken toe en pureer dit met de staafmixer.
  3. Voeg wat kaneel, het bakpoeder en de eieren toe en pureer kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan.
  4. Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem. Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk een beetje glad. Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin.
  5. Bak de rest van het beslag.
  6. Was het fruit en laat het goed uitlekken.
  7. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schep het fruit erop.

Ingrediënten over?

Bananen:
Bananen komen uit de tropen en subtropen. Bananen kunnen niet goed tegen kou. Ze zijn buiten de koelkast 2 tot 6 dagen goed te houden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aardbei'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 225 kcal 225 kcal
Eiwit 7 gram 7 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week