Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Havermoutpap met appel en kaneel

Havermoutpap met appel en kaneel

Helemaal lekker als die nog een beetje warm is.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht, ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 400 ml halfvolle melk
  • 60 gram havermout (8 eetlepels)
  • 1 kleine appel
  • kaneel

Bereiding

  1. Breng de melk met de havermout aan de kook. Kook de havermout onder af en toe roeren in 2 minuten gaar. Laat de pap nog 2 minuten staan.
  2. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes of blokjes.
  3. Schenk de pap in 2 kommen en verdeel de appel erover.
  4. Stuif er wat kaneel over.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 235 kcal 235 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week