Bereiding
- Schil de aardappelen en halveer grote exemplaren.
-
Maak de uien en de wortels schoon. Snijd de uien in halve ringen en de wortels in plakken.
-
Kook de aardappelen met de uien en de wortels in 20-25 minuten gaar.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in reepjes. Bestrooi de tofu met shoarmakruiden.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Was de selderij en snijd klein.
-
Bak de tofu in de hete margarine bruin en voeg de hazelnoten toe.
-
Giet de aardappelen en groente af en stamp dit tot een grove massa.
-
Breng de melk aan de kook en roer dit met de selderij door de aardappelen met groente.
-
Schep het tofu-notenmengsel op de hutspot.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik tofu en overgebleven selderij in deze mie goreng.