Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kabeljauw in chilisaus

Kabeljauw in chilisaus

Lekker recept met kabeljauw, zilvervliesrijst en sperziebonen.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 530 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kabeljauw of andere visfilet
  • volkorenmeel
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Chilipeper of Spaanse peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • ¼ bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar.
  3. Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper. Wentel de vis door wat volkorenmeel.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de tomaten in stukjes en de ui en de knoflook in snippers.
  7. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
  8. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
  9. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  10. Roer er de stukjes tomaat, de peper en 200 ml water met het stukje bouillontablet door en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten koken.
  11. Schep voorzichtig de vis in de saus. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.
  12. Geef de sperziebonen en de rijst erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik tomatenpuree in een groentegoulash.
Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 530 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 67 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 29 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week