Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Katwijkse stamppot rauwe andijvie

De ansjovis zorgt voor een verrassend geheel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • stukje ui
  • 150 gram rundergehakt
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ca. 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in smalle repen.
  3. Snijd het stukje ui fijn.
  4. Maak het gehakt aan met peper, nootmuskaat en de ui. Vorm er kleine balletjes van.
  5. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  6. Wrijf de ansjovisfilets met de olie tot puree.
  7. Verwarm de melk.
  8. Maak van de gare aardappelen een puree, met hete melk, peper en nootmuskaat.
  9. Schep de andijvie erdoor en warm dit goed door.
  10. Meng de ansjovispasta door de stamppot en schep de gehaktballetjes erop.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker door een salade of bijvoorbeeld in deze Balinese groentesoep. Voeg dan geen extra zout toe.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie is deze maand (november) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram 8 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week