Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kip in vijfkruidenmarinade met gebakken rijst

Kip in vijfkruidenmarinade met gebakken rijst

Door de marineertijd trekken alle smaken goed in de kip.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van steranijs, sechuanpeper, venkel, kaneel en kruidnagel)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 2 kleine kipfilets
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Maak een marinade van de ketjap, het vijfkruidenpoeder, het uitgeperste teentje knoflook, 1 eetlepel olie en wat peper.
  2. Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën.
  3. Bestrijk de stukken filet met het mengsel en laat dit in de koelkast afgedekt enkele uren intrekken.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Maak de sperziebonen schoon.
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de stukken kip in 10 minuten gaar en bruin.
  8. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  9. Fruit de ui en de kerrie in de rest van de olie en bak de gare rijst mee.
  10. Serveer de kip en de sperziebonen bij de rijst.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap en margarine.

Ingrediënten over?

Kip:
Bewaar rauwe kip maximaal 2 dagen in de koelkast. Bewaar kip goed afgedekt onderin de koelkast zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken. 
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week