Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in schoon water even wellen.
-
Maak de kool schoon en schaaf fijn.
-
Schrap de wortel en rasp grof.
-
Meng de witte kool met de wortel en breng op smaak met wat yoghurt, citroensap en komijnzaad.
-
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
-
Schil de gember en rasp het.
-
Snijd het stukje prei in smalle ringen.
-
Snijd de kip in blokjes.
-
Verwarm de olie en bak hierin de kip aan alle kanten lichtbruin. Strooi er wat peper over.
-
Voeg de ui, de knoflook, de gember en de kerrie toe en bak dit mee tot het gaat geuren.
-
Strooi het volkorenmeel erover. Roer goed door. Laat het meel al omscheppend in een paar minuten gaar worden.
-
Voeg er beetje bij beetje, onder goed roeren het water en het stukje bouillontablet toe. Laat de saus een paar minuten zacht koken.
-
Roer de prei erdoor. Serveer de curry bij de rijst en de koolsalade.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.