Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
-
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
-
Bak de kip in de margarine gaar en bruin. Fruit de bosui kort mee.
-
Pers het teentje knoflook er boven uit.
-
Voeg de zuivelspread toe en warm de saus goed door.
-
Was de peterselie en knip de takjes klein.
-
Halveer de mandarijn en pers 1 helft uit boven de geraspte wortel. Pel de andere helft en verdeel het in partjes. Meng ze door de wortel.
-
Snijd van de broodjes een kapje en hol de broodjes een beetje uit.
-
Roer de peterselie door de saus.
-
Vul de broodjes met de saus en plaats de kapjes er weer op.
-
Verdeel de wortelsalade over 2 bordjes en zet de broodjes erbij.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Bewaar de rest van de zuivelspread in het gesloten kuipje nog maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te halen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Ook lekker op dit broodje met avocado en paprika.