Materialen
        
            barbecuespiesen of satéprikkers
        
    
 
    
	
        
		
            Bereiding
            
                - Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit. 
- 
Schil de gember en rasp het stukje fijn. 
- 
Maak een marinade van een beetje citroensap, geraspte citroenschil, de geraspte gemberwortel de uitgeperste knoflook.
- 
Snijd de kipfilet in blokjes en roer de marinade erdoor. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur staan.
- 
Breng het water aan de kook.
- 
Doe de couscous in een kom en giet het water erop. Roer dit met een vork los en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
- 
Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
- 
Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesen of satéprikkers. Rooster de kipspiesjes in een grillpan in 8 minuten gaar.
- 
Roerbak de groente in de olie in een paar minuten net gaar. 
- 
Schep de groente door de couscous en maak het op smaak met wat citroensap, geraspte citroenschil, peper en komijn. 
- 
Leg de kipspiesjes erop.
 
        
		
            Extra informatie
            
                
  | https://www.voedingscentrum.nl/admin/recepten/recept.aspx?recept=0EE78EB7-F3BC-47C0-AB87-F04AD403A9DD | 
 
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.