Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Knapperige groentetaart met groene spread

Knapperige groentetaart met groene spread

Een kruidige, kleurrijke taart vol smaak en textuur.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 435 kcal

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 150 gram edamame (vers of diepvries, voorgekookt)
  • 25 gram pindakaas 100%
  • peper
  • 125 gram shiitake of champignons
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 200 gram groentemix, zoals rodekool, witte kool en wortel (julienne of geraspt)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • ½ eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 4 (volkoren) rijstvellen
  • 2 eieren
  • 15 gram ongezouten pinda's
  • 3 takjes verse koriander
  • 1 bosui

Materialen

Keukenmachine/staafmixer, bakplaat, bakpapier

Bereiding

  1. Was de citroen, rasp wat van de schil en pers het sap uit.
  2. Maak in een keukenmachine of met een staafmixer een puree van de edamamebonen, pindakaas, citroenrasp, het citroensap en een scheutje water. Breng op smaak met peper.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
  4. Verwarm de helft van de olie in een pan en roerbak de kool en paddenstoelen in een paar minuten gaar. Breng op smaak met de kerrie, gember, peper en sojasaus.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet in met de rest van de olie.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Kluts de eieren in een diep bord. Haal voorzichtig een rijstvel door het ei zodat het aan beide kanten bedekt is.
  8. Leg het rijstvel op het bakpapier. Haal ook de rest van de rijstvellen door het ei. Zorg dat er 2 rijstvellen naast elkaar liggen met wat overlap en leg de andere 2 rijstvellen weer op de eerste laag rijstvellen met wat overlap.
  9. Smeer de edamame-pindaspread in een rechthoek uit over de rijstvellen en houd de randen vrij.
  10. Schep de gebakken groente erop en verdeel de pinda's erover.
  11. Vouw de randen van de rijstvellen wat omhoog, zodat er een rechthoek ontstaat. 
  12. Bak de hartige taart 15-20 minuten in de oven tot het knapperig en lichtbruin is.
  13. Was de koriander en bosui, snijd klein en garneer daarmee de taart.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Duurzaam eten Rodekool is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor ei met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 435 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 24 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week