Materialen
Keukenmachine/staafmixer, bakplaat, bakpapier
Bereiding
- Was de citroen, rasp wat van de schil en pers het sap uit.
- Maak in een keukenmachine of met een staafmixer een puree van de edamamebonen, pindakaas, citroenrasp, het citroensap en een scheutje water. Breng op smaak met peper.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en roerbak de kool en paddenstoelen in een paar minuten gaar. Breng op smaak met de kerrie, gember, peper en sojasaus.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet in met de rest van de olie.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kluts de eieren in een diep bord. Haal voorzichtig een rijstvel door het ei zodat het aan beide kanten bedekt is.
- Leg het rijstvel op het bakpapier. Haal ook de rest van de rijstvellen door het ei. Zorg dat er 2 rijstvellen naast elkaar liggen met wat overlap en leg de andere 2 rijstvellen weer op de eerste laag rijstvellen met wat overlap.
- Smeer de edamame-pindaspread in een rechthoek uit over de rijstvellen en houd de randen vrij.
- Schep de gebakken groente erop en verdeel de pinda's erover.
- Vouw de randen van de rijstvellen wat omhoog, zodat er een rechthoek ontstaat.
- Bak de hartige taart 15-20 minuten in de oven tot het knapperig en lichtbruin is.
- Was de koriander en bosui, snijd klein en garneer daarmee de taart.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.