Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Krieltjessalade met zalm

Krieltjessalade met zalm

Kleine aardappeltjes worden soms ook wel Pommes Parisiennes genoemd. Krieltjes worden vaak met de schil gebakken of gekookt.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 - 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 150 gram gerookte zalm
  • ½ theelepel venkelzaad

Bereiding

  1. Was de krielaardappeltjes en snijd grote krieltjes een keer door.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Kook de krieltjes in een bodempje water 2 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
  5. Klop 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, de Italiaanse kruiden en de olie in een kommetje door elkaar. Meng dit sausje door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
  8. Snijd de zalm in stukjes.
  9. Meng de tomaatjes en bosui door de krielaardappeltje en sperziebonen. Proef of er nog wat citroensap door moet.
  10. Schep er voorzichtig de stukjes zalm door en bestrooi de salade met venkelzaad. 

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.
Eet de overige zalm bijvoorbeeld op een broodje met ei.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
2,5 gram 2,5 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week