Bereiding
- Rooster de boterham en maal het met een keukenmachine tot paneermeel. Je kunt het brood ook met de hand verkruimelen.
-
Was de tomaten en komkommer. Snijd 1 tomaat in plakjes en 6 plakjes van de komkommer. Zet ze apart. Snijd de andere tomaten en de rest van de komkommer in blokjes.
-
Was de sla.
-
Doe de blokjes tomaat en komkommer met de sla in een kom. Houd een klein beetje sla apart voor de burgers.
-
Maak een sausje van de honing, mosterd, kwark en peper.
-
Meng het knoflook- en uienpoeder met wat peper door het kipgehakt en vorm er burgers van.
-
Strooi het paneermeel op een bord en haal de burgers er doorheen zodat er een paneerlaag ontstaat.
-
Verwarm de olie in de pan en bak de burgers aan elke kant 5 minuten totdat ze gaar zijn.
-
Snijd de broodjes open en besmeer de onderkant met de saus. Beleg de broodjes met de sla, plakjes tomaat en komkommer.
-
Breng de salade op smaak met de rest van de honing-mosterdsaus.
-
Leg de burgers op de broodjes en serveer met de salade.
Ingrediënten over?
Kwark:
Bewaar kwark afgedekt nog ongeveer 4 dagen in de koelkast. Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Maak van de rest van de kwark dit heerlijke toetje met sinaasappel.