Materialen
Bakpapier, ovenschaal (2 liter)
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon, maar laat de groente heel.
-
Kook de gehele bloemkool in een pan met weinig water afgedekt in 5 minuten gaar.
-
Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
-
Pers de limoen uit.
-
Pureer de kikkererwten met het bouillontablet, de specerijen, olie en het limoensap. Voeg het water toe tot het een saus wordt.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Dep de bloemkool droog.
- Draai de bloemkool om en giet de saus aan de onderkant erin. Draai de bloemkool weer om en besmeer met een kwastje de rest van de bloemkool.
-
Rooster de bloemkool in een ovenschaal met bakpapier voor 25-30
minuten in het midden van de oven.
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Was de munt en snijd fijn. Roer door de yoghurt.
-
Schep de bulgur in een schaal en leg de bloemkool hierop. Garneer met de
yoghurtdressing, granaatappelpitjes en eventueel extra munt.
Variaties
Vervang de munt door platte peterselie of koriander.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Munt:
Bewaar takjes munt in nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog 5 dagen te bewaren.