Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd de tempé in blokjes en bestrooi met peper en paprikapoeder.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook in snippers. Snijd de wortels in plakken.
-
Verwarm de olie en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
-
Fruit de ui en de knoflook een paar minuten mee.
-
Bak de tomatenpuree en wat paprikapoeder kort mee.
-
Voeg de plakken wortel en wat water en stoof de groente in 8-10 minuten gaar.
-
Bak de tempé in de hete margarine in een paar minuten heet en bruin.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de worteltjes en de tempé erbij.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de tempé met venkel.
Vries eventueel in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.