Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Lamsgehakt met appel, broccoli en aardappelen

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 5 gedroogde appeltjes (ca. 15 gram)
  • citroensap
  • 6 aardappelen
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 200 gram lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram broccoli
  • stukje prei
  • ½ theelepel mosterdpoeder

Bereiding

  1. Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes en laat ze 20 - 30 minuten in 100 ml water met wat citroensap wellen.
  2. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  3. Week het brood in een paar lepels water.
  4. Maak het gehakt aan met het uitgeperste teentje knoflook, het brood en wat peper.
  5. Vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
  6. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en gaar.
  7. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  8. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  9. Maak het stukje prei schoon en snijd het klein.
  10. Giet het uitgelopen vet van de gehaktballetjes uit de pan.
  11. Voeg de prei, de appelstukjes met het weekwater en het mosterdpoeder toe aan de gehaktballetjes en warm dit nog even goed door.
  12. Geef de broccoli en de aardappelen erbij.

Variaties

Vervang het lamsgehakt door runder- of kippengehakt.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.
Bak een restje prei in ringen gesneden met een paar plakjes champignons of reepjes paprika en eet dit op brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram 8 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week