Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Lasagne met gegrilde groente en broccolipuree

Lasagne met gegrilde groente en broccolipuree

Lasagne vol heerlijke groente.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 650 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 250 gram broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram tofu
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 1 eetlepel basilicum
  • peper
  • 6 volkoren lasagnevellen
  • 50 ml halfvolle melk
  • 25 gram ongezouten walnoten
  • 40 gram jonge kaas 30+ (geraspt)

Materialen

Grillpan, staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
  2. Snijd de broccoli in stukjes, de venkel en aubergine in dunne plakken en de helft van de ui in ringen. Snijd de rest van de ui fijn.
  3. Druppel de helft van de olie over de venkel, aubergine en uienringen.  
  4. Gril de groente in een hete grillpan in 6 minuten gaar en lichtbruin.
  5. Laat de tofu uitlekken en verkruimel het.
  6. Bak de kleingesneden ui in de rest van de olie glazig.
  7. Pel de knoflook en snijd klein.
  8. Bak de tofu en knoflook kort met de ui mee.
  9. Voeg de tomatenblokjes, basilicum en wat peper toe. Laat de saus 10 minuten op lage temperatuur inkoken.
  10. Kook de lasagnevellen enkele minuten gaar in kokend water.
  11. Kook de broccoli in weinig water in 5 minuten gaar.
  12. Pureer de broccoli met de rest van de knoflook en melk met een staafmixer of in een keukenmachine tot puree.
  13. Warm de broccolipuree nog even op in een pan.
  14. Hak de walnoten grof.
  15. Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en meng met de walnoten en kaas.
  16. Halveer de lasagnebladen.
  17. Leg een lasagneblad op het bord en bouw op met lagen saus en gegrilde groente. Sluit af met het walnoten-kaasmengsel.
  18. Serveer de broccolipuree bij de lasagne

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 650 kcal
Vet 29 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 17 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 32 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.