Materialen
Grillpan en staafmixer of keukenmachine.
Bereiding
- Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
- Snijd de broccoli in stukjes.
-
Snijd de venkel en aubergine in dunne plakken en de helft van de ui in ringen. Snijd de rest van de ui fijn.
-
Druppel de helft van de olie over de venkel, aubergine en uienringen.
-
Gril deze groente in een hete grillpan in 6 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de tofu uitlekken en hak in kruimels.
-
Fruit de fijngesneden ui in de rest van de olie glazig.
- Pel de knoflook en snijd klein.
-
Bak de tofu en knoflook kort mee.
-
Voeg de tomatenblokjes, basilicum en wat peper toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
-
Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Kook de broccoli in weinig water gaar.
-
Pureer de broccoli met de rest van de knoflook en de melk met een staafmixer of in de keukenmachine tot puree.
-
Warm de broccolipuree nog even op in een pan.
-
Hak de walnoten grof.
- Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en meng met de walnoten en kaas.
-
Halveer de bladen lasagne.
-
Leg op de borden een lasagneblad en schep er wat saus op. Leg er gegrilde groente op.
-
Herhaal dit met nogmaals een lasagneblad, saus en groente en dek af met de rest van de lasagne.
-
Strooi het walnoten- kaasmengsel erover. Serveer de broccolipuree ernaast.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar een stronk broccoli in een open plastic zak of in de verpakking nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er deze lekkere groentesaus mee.
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.