Materialen
Grillpan, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
- Snijd de broccoli in stukjes, de venkel en aubergine in dunne plakken en de helft van de ui in ringen. Snijd de rest van de ui fijn.
-
Druppel de helft van de olie over de venkel, aubergine en uienringen.
-
Gril de groente in een hete grillpan in 6 minuten gaar en lichtbruin.
- Laat de tofu uitlekken en verkruimel het.
- Bak de kleingesneden ui in de rest van de olie glazig.
- Pel de knoflook en snijd klein.
-
Bak de tofu en knoflook kort met de ui mee.
-
Voeg de tomatenblokjes, basilicum en wat peper toe. Laat de saus 10 minuten op lage temperatuur inkoken.
-
Kook de lasagnevellen enkele minuten gaar in kokend water.
-
Kook de broccoli in weinig water in 5 minuten gaar.
-
Pureer de broccoli met de rest van de knoflook en melk met een staafmixer of in een keukenmachine tot puree.
-
Warm de broccolipuree nog even op in een pan.
-
Hak de walnoten grof.
- Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en meng met de walnoten en kaas.
-
Halveer de lasagnebladen.
-
Leg een lasagneblad op het bord en bouw op met lagen saus en gegrilde groente. Sluit af met het walnoten-kaasmengsel.
- Serveer de broccolipuree bij de lasagne
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke
recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.