Materialen
        
            Grillpan, staafmixer/keukenmachine
        
    
 
    
	
        
		
            Bereiding
            
                - Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
- Snijd de broccoli in stukjes, de venkel en aubergine in dunne plakken en de helft van de ui in ringen. Snijd de rest van de ui fijn.
- 
Druppel de helft van de olie over de venkel, aubergine en uienringen.  
- 
Gril de groente in een hete grillpan in 6 minuten gaar en lichtbruin.
- Laat de tofu uitlekken en verkruimel het.
- Bak de kleingesneden ui in de rest van de olie glazig.
- Pel de knoflook en snijd klein.
- 
Bak de tofu en knoflook kort met de ui mee.
- 
Voeg de tomatenblokjes, basilicum en wat peper toe. Laat de saus 10 minuten op lage temperatuur inkoken.
- 
Kook de lasagnevellen enkele minuten gaar in kokend water.
- 
Kook de broccoli in weinig water in 5 minuten gaar. 
- 
Pureer de broccoli met de rest van de knoflook en melk met een staafmixer of in een keukenmachine tot puree. 
- 
Warm de broccolipuree nog even op in een pan.
- 
Hak de walnoten grof. 
- Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en meng met de walnoten en kaas. 
- 
Halveer de lasagnebladen.
- 
Leg een lasagneblad op het bord en bouw op met lagen saus en gegrilde groente. Sluit af met het walnoten-kaasmengsel.
- Serveer de broccolipuree bij de lasagne
 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.