Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Lasagne met gegrilde groente en broccolipuree

Lasagne met gegrilde groente en broccolipuree

Lasagne vol heerlijke groente.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 650 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 250 gram broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram tofu
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 1 eetlepel basilicum
  • peper
  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 50 ml halfvolle melk
  • 25 gram walnoten
  • 40 gram belegen kaas 30+ (geraspt)

Materialen

Grillpan en staafmixer of keukenmachine.

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
  2. Snijd de broccoli in stukjes.
  3. Snijd de venkel en aubergine in dunne plakken en de helft van de ui in ringen. Snijd de rest van de ui fijn.
  4. Druppel de helft van de olie over de venkel, aubergine en uienringen.  
  5. Gril deze groente in een hete grillpan in 6 minuten gaar en goudbruin.
  6. Laat de tofu uitlekken en hak in kruimels.
  7. Fruit de fijngesneden ui in de rest van de olie glazig.
  8. Pel de knoflook en snijd klein.
  9. Bak de tofu en knoflook kort mee.
  10. Voeg de tomatenblokjes, basilicum en wat peper toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  11. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  12. Kook de broccoli in weinig water gaar.
  13. Pureer de broccoli met de rest van de knoflook en de melk met een staafmixer of in de keukenmachine tot puree.
  14. Warm de broccolipuree nog even op in een pan.
  15. Hak de walnoten grof.
  16. Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en meng met de walnoten en kaas.
  17. Halveer de bladen lasagne.
  18. Leg op de borden een lasagneblad en schep er wat saus op. Leg er gegrilde groente op.
  19. Herhaal dit met nogmaals een lasagneblad, saus en groente en dek af met de rest van de lasagne.
  20. Strooi het walnoten- kaasmengsel erover. Serveer de broccolipuree ernaast.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar een stronk broccoli in een open plastic zak of in de verpakking nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er deze lekkere groentesaus mee.

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (mei) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 650 kcal
Vet 29 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 17 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 32 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week