Bereiding
- Kook de linzen met het laurierblad en de peperkorrels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui en knoflook klein.
-
Halveer de courgette en aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
-
Snijd de tomaten in parten en de paprika in blokjes.
- Bak de ui en knoflook glazig in de olie.
-
Voeg de rest van de groente toe met wat Provençaalse kruiden. Bak de groente op lage temperatuur in 20 minuten gaar.
- Serveer de linzen bij de groente en verkruimel de geitenkaas erover.
Variaties
De Provençaalse kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast. De rest van de geitenkaas is erg lekker in deze stamppot met spitskool en walnoten.