Bereiding
            
                - Pel
de knoflook en de ui en snijd ze klein. 
- 
Verwarm
de olie in een pan en bak hierin de ui zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 2
minuten.
- 
Voeg
de kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee tot de aroma’s vrijkomen.
- 
Was
de linzen in een zeef. Voeg de linzen en het water toe. Breng afgedekt aan
de kook.
- 
Zet
het vuur lager en kook de linzen in 10-15 minuten gaar. 
- 
Pureer
de soep glad met een staafmixer. 
- 
Garneer
met citroensap en chilipoeder en serveer.
 
        
        
		
            Variaties
            
                Ook lekker om de linzen met wortels te koken.
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.