Bereiding
- Pel
de knoflook en de ui en snijd ze klein.
-
Verwarm
de olie in een pan en bak hierin de ui zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 2
minuten.
-
Voeg
de kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee tot de aroma’s vrijkomen.
-
Was
de linzen in een zeef. Voeg de linzen en het water toe. Breng afgedekt aan
de kook.
-
Zet
het vuur lager en kook de linzen in 10-15 minuten gaar.
-
Pureer
de soep glad met een staafmixer.
-
Garneer
met citroensap en chilipoeder en serveer.
Variaties
Ook lekker om de linzen met wortels te koken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.