Bereiding
- Pel de uien en de knoflook en snijd fijn.
-
Was de tomaten en snijd klein. Houd de helft apart.
-
Was de koriander en peterselie en snijd fijn. Houd wat peterselie apart.
-
Verwarm de olie in een pan en bak de uien 3 minuten.
-
Voeg de tomaten en knoflook toe en bak een paar minuten.
-
Voeg de koriander, peterselie en alle specerijen toe.
- Spoel de bonen af en laat uitlekken.
- Roer de bonen en de tomatenpuree door het mengsel.
- Voeg het water toe en laat 10 minuten koken.
-
Pel de rode ui en snijd fijn.
-
Meng de rode ui door de rest van de tomaat en breng op smaak met de achtergehouden peterselie, peper en azijn.
-
Serveer de bonenstoof met de rauwkost en brood.
Extra informatie
Safia maakte nog meer recepten voor ons:
Marokkaanse pannenkoeken
Tajine met kip en pompoen
Marokkaans broodje gehakt met wortelsalade
Marokkaanse linzenstoof (lehdes)
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Peterselie of koriander:
Bewaar de kruiden in velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast nog ongeveer 4 dagen. Gebruik het in dit heerlijke Marokkaanse eiergerecht Charmilla.