Bereiding
- Verwijder de pitten van de meloen en steek er met een meloen- of aardappelbolletjeslepel of ronde theelepel zoveel mogelijk bolletjes uit of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
-
Schil de sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op.
-
Meng het opgevangen sinaasappelsap met de geraspte sinaasappelschil en eventueel het oranjebloesemwater.
-
Schep de sinaasappelpartjes voorzichtig door de meloenbolletjes.
-
Verdeel het mengsel over 2 glazen coupes en druppel het sausje erover.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Meloen:
Verpak een stuk meloen in plastic folie en bewaar het maximaal 2 dagen in de koelkast.
Maak van de rest van de meloen een meloensoep als nagerecht of deze koude meloensoep als voorgerecht.