Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mexicaanse bonensoep

Genieten van peulvruchten doe je zo.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • gerookt paprikapoeder
  • 150 g Mexicaanse groentemix, diepvries
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • peper
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de paprika in blokjes, de prei in ringen, de courgette in blokjes en de ui in snippers.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  5. Fruit de ui kort mee.
  6. Voeg de rest van de groente toe met gerookt paprikapoeder, de groentemix, de tomatenblokjes en 250 ml water en breng dit aan de kook.
  7. Kook de soep 10 minuten.
  8. Spoel de kidneybonen af, voeg ze toe en kook de soep nog 5 minuten.
  9. Maak de soep op smaak met peper en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Gebruik de overige tomatenblokjes en Mexicaanse groentemix in deze smakelijke empanadas!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week