Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mie met chiligarnalen

Dit lekkere en snelle gerecht is zeer geschikt voor in het weekend.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (diepvries, ontdooid)
  • 150-200 gram volkoren mie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Maak de knoflook en de peper schoon.
  2. Snijd de knoflook heel fijn en snijd de peper in ringetjes.
  3. Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren.
  4. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar.
  8. Roerbak de champignons kort mee.
  9. Voeg de uitgelekte mie toe.
  10. Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar. Schep de garnalen op de mie.

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (november) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (tropisch). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Tropische garnaal (Suriname) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. De overige is tweede keus of liever niet. 

Past in dieet

  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
2,4 gram 2,4 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week