Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mosselen in tomatensaus

Mosselen in tomatensaus

Mosselen met een heerlijke tomatensaus met een pepertje. Lekker met volkoren stokbrood erbij.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • ½ citroen
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 klein bruin stokbrood

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
  3. Boen de halve citroen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen. 
  5. Maak een dressing van wat citroensap, geraspte citroenschil, 1 eetlepel olie en wat peper.
  6. Meng de dressing en wat van de bosui door de sperziebonen en laat ze afkoelen.
  7. Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
  8. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  9. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  10. Verkruimel het pepertje er bovenuit.
  11. Voeg de tomatenblokjes toe met 100 ml water en het paprikapoeder en laat de saus even pruttelen.
  12. Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn.
  13. Verwijder ongeopende mosselschelpen.
  14. Strooi de bosui over de mosselen met saus. Geef de sperziebonensalade en het stokbrood erbij.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik bosuitjes in deze gevulde karbonade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte mossel is een goede keus.

Past in dieet

  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 615 kcal 615 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
2,2 gram 2,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week