Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Naan taart met pompoen en paddenstoelen

Naan taart met pompoen en paddenstoelen

Met dit indrukwekkende hoofdgerecht steel je de show.
  • 4 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 565 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 600 gram pompoen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 120 gram + 1 eetlepel bloem
  • 120 gram volkorenmeel
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 ml magere yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 5 takjes verse koriander
  • 60 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 komkommer
  • 1 krop little gem sla
  • 5 takjes verse munt
  • 1 limoen

Materialen

Springvorm (doorsnede 22 cm), deegroller

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel de ui en snijd in ringen.
  3. Maak de pompoen en champignons schoon en snijd in kleine stukken.
  4. Meng de groente met de ongepelde knoflook, 2/6 van de olie en de kerrie.
  5. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
  6. Bestrijk de springvorm met 1/6 van de olie.
  7. Maak een deeg van de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder en de yoghurt.
  8. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de springvorm ermee. 
  9. Prik gaatjes in het deeg en besmeer met 1/6 van de olie.
  10. Bak het deeg 10 minuten in de oven. 
  11. Druk de gepofte knoflook uit het velletje, snijd fijn en meng door de groente.
  12. Kluts de eieren met de melk en een eetlepel bloem. 
  13. Was de koriander en snijd fijn. 
  14. Vul de springvorm met de groente, de cashewnoten en bestrooi met de koriander. 
  15. Giet het eimengsel erover en bak 30 minuten in de oven. 
  16. Was de komkommer, sla, munt en limoen.
  17. Rasp slierten van de komkommer met een kaasschaaf of mandoline.
  18. Snijd de sla en munt in reepjes. Rasp de schil van de helft van de limoen. 
  19. Maak een dressing van 2/6 van de olie, de munt en het sap en rasp van een halve limoen.
  20. Doe de komkommer en sla in een kom en verdeel de dressing erover. 
  21. Serveer de groentetaart met de salade. 

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.
Duurzaam eten Limoen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 565 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 52 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 21 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.