Materialen
Springvorm (doorsnede 22 cm), deegroller
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Pel de ui en snijd in ringen.
- Maak de pompoen en champignons schoon en snijd in kleine stukken.
- Meng de groente met de ongepelde knoflook, 2/6 van de olie en de kerrie.
-
Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
-
Bestrijk de springvorm met 1/6 van de olie.
- Maak een deeg van de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder en de yoghurt.
-
Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de springvorm ermee.
-
Prik gaatjes in het deeg en besmeer met 1/6 van de olie.
-
Bak het deeg 10 minuten in de oven.
- Druk de gepofte knoflook uit het velletje, snijd fijn en meng door de groente.
- Kluts de eieren met de melk en een eetlepel bloem.
- Was de koriander en snijd fijn.
-
Vul de springvorm met de groente, de cashewnoten en bestrooi met de koriander.
-
Giet het eimengsel erover en bak 30 minuten in de oven.
-
Was de komkommer, sla, munt en limoen.
- Rasp slierten van de komkommer met een kaasschaaf of mandoline.
- Snijd de sla en munt in reepjes. Rasp de schil van de helft van de limoen.
-
Maak een dressing van 2/6 van de olie, de munt en het sap en rasp van een halve limoen.
-
Doe de komkommer en sla in een kom en verdeel de dressing erover.
-
Serveer de groentetaart met de salade.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.