Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge pan lichtbruin.
-
Was de komkommer en halveer in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
-
Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
-
Meng de bosui en wat azijn door de komkommer en laat marineren.
-
Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
-
Snijd de peper in reepjes.
-
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
-
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verwarm de olie en bak hierin de kip lichtbruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
-
Voeg de paprika, peper en de prei toe en stoof het geheel in 5 minuten gaar.
-
Was de taugé in een vergiet.
-
Laat de gare noedels uitlekken.
-
Schep de taugé en de noedels door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
-
Strooi het sesamzaad erover en serveer de komkommersalade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze 'Kies Ik Gezond?'-app.
Ingrediënten over?
Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Gebruik de rest van de komkommer op roggebrood met cottage cheese en noten.