Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Noedelsalade met tofu en cashewnoten

Noedelsalade met tofu en cashewnoten

Bekijk hoe makkelijk je dit recept maakt in onze kookvideo.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 655 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 175 gram volkoren noedels
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 5 takjes koriander
  • 25 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Pel de knoflook en hak het fijn.
  2. Snijd de tofu in blokjes en marineer ze in de ketjap en de fijngesneden knoflook.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  4. Was de taugé.
  5. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
  6. Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
  7. Laat de groente uitlekken en afkoelen.
  8. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
  10. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  11. Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  12. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
  13. Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
  14. Bak de tofu in de hete olie bruin. Bak de ringetjes peper kort mee. 
  15. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe. Meng dit door de noedels en de groente.
  16. Was de koriander en knip dit klein. Maak de salade op smaak met koriander.
  17. Hak de cashewnoten grof en strooi ze erover.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Je kunt met de overgebleven tofu ook deze heerlijke paddenstoelencurry maken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 655 kcal
Vet 24 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 73 gram
Waarvan suikers 18 gram
Vezels 17 gram
Eiwit 29 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week