Materialen
Staafmixer/keukenmachine, kleine ovenschaal, bakpapier
Bereiding
- Pel de sjalot en knoflook en snijd klein.
-
Maak de wortel schoon en rasp fijn.
- Was de kruiden en hak klein. Houd een deel achter voor garnering.
-
Verhit de margarine in een pan en bak de sjalot, knoflook, wortel en kruiden in 5-10 minuten zacht.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Hak de noten met een staafmixer of in een keukenmachine klein.
-
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een puree.
-
Meng het gebakken wortelmengsel met de noten, de bonenpuree en de 3/4 van de mosterd. Breng op smaak met peper.
-
Maak de pompoen schoon en snijd in dunne plakken.
-
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
-
Beleg de bodem met 1/3 van de pompoenplakken. Verdeel de helft van het wortel-notenmengsel over de pompoen en druk met een lepel aan. Herhaal dit nog een keer en dek af met de rest van de pompoenbladen.
-
Strooi er wat peper en de overige kruiden over. Bak het notenbrood voor 45-60 minuten in de oven.
-
Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en
kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Breng de sojadrink aan de kook.
-
Maak van de aardappelen en sojadrink een puree. Breng op smaak met wat kaneel.
-
Snijd of schaaf de bieten in dunne plakjes.
-
Was de dille en hak klein. Houd wat dille apart voor
de garnering.
-
Meng de azijn met de rest van de mosterd en ahornsiroop tot een dressing. Breng op smaak met dille. Voeg eventueel een scheutje water toe als de dressing
te dik is.
-
Meng de plakjes bieten voorzichtig met de dressing.
-
Serveer het notenbrood met de zoete aardappelpuree en bietensalade.
Variaties
Vervang de sojadrink door halfvolle melk en gebruik in plaats van ahornsiroop honing.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.