Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Oosterse broccolisalade met pinda's en rijst

De rode peper, het limoensap en de sojasaus, zorgen voor een oosters tintje.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 2 bosuitjes
  • stukje rode peper
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram ongezouten pinda's
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten beetgaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd het stukje peper in ringetjes.
  5. Maak een dressing van het limoensap met de sojasaus en de ringetjes peper.
  6. Meng 1 bosuitje en de dressing door de goed uitgelekte broccoli en laat de groente koud worden.
  7. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Hak de pinda´s grof.
  9. Bak de rest van de bosui met de helft van de pinda´s zacht in de olie. Meng dit door de gare rijst.
  10. Strooi de rest van de pinda´s over de broccoli.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van sojasaus.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast of gebruik ze in een omelet met salsa.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week