Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Open lasagne gevuld met tonijn en tomaat

Open lasagne gevuld met tonijn en tomaat

Een smaakvolle vulling van tomaat, makreel, prei en selderij.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 505 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 1 zakje rucola
  • 1 dunne prei
  • stuk rettich
  • 150 gram tonijn op water (blik)
  • 4 grote of 8 kleine lapjes volkoren lasagne
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 4 takjes selderij

Bereiding

  1. Klop een dressing van de olijfolie, wat azijn en peper.
  2. Was de rucola. Maak de prei en de rettich schoon.
  3. Snijd de prei in smalle ringen en rasp de rettich. 
  4. Verdeel de makreel in stukjes.
  5. Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Verwarm de margarine en fruit hierin de prei zacht.
  7. Voeg de tomatenblokjes en de makreel toe en laat dit warm worden.
  8. Was de selderij en knip het klein.
  9. Maak de saus op smaak met de selderij en wat peper.
  10. Meng de rucola met de rettich en de dressing.
  11. Laat de lasagne uitlekken.
  12. Leg de vellen naast elkaar op 2 borden, maar laat ze elkaar 1 cm overlappen.
  13. Verdeel het makreelmengsel op één helft van de lasagne en vouw de andere helft er over heen.
  14. Serveer de salade erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gestoomde of gerookte makreel:
Gestoomde of gerookte makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde of gerookte makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte makreel. Makreel is ook lekker in een wortelsalade, of op een broodje.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 505 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 61 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 33 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.