Bereiding
- Pel de sjalot en knoflook en snijd klein.
- Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes.
- Bak de sjalot, knoflook en pompoen in de hete margarine enkele minuten.
- Voeg het water en stukje bouillontablet toe. Laat het geheel op lage temperatuur met de deksel op de pan 10 minuten koken.
- Spoel de bonen af, laat uitlekken en voeg toe aan de pan.
- Pureer het mengsel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus.
- Voeg de orzo toe en kook op lage temperatuur met de deksel op de pan in 15 minuten in de saus gaar. Roer regelmatig om zodat de pasta niet aanbakt. Voeg extra water toe als de risotto te droog is.
- Was de kruiden en snijd klein.
- Rooster eventueel de noten licht in een droge pan en hak grof.
- Breng de risotto op smaak met peper en strooi de kruiden en noten erover.
Variaties
Vervang orzo door andere volkoren (mini) pasta, zoals macaroni of penne. Of maak de risotto met zilvervliesrijst.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.