Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
-
Pel de sjalot en snijd hem klein.
-
Fruit de sjalot in de margarine zacht.
-
Bak de paddenstoelen kort mee en maak dit op smaak met peper en tijm.
-
Schep de paddenstoelen in een ovenvaste schaal.
-
Klop de eieren los met 75 ml melk en wat peper.
-
Schenk dit over de paddenstoelen. Strooi de geraspte kaas erover.
-
Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten stevig worden en goudgeel kleuren.
-
Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
-
Breng de rest van de melk aan de kook.
-
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
-
Serveer de rettich-wortelsalade en de aardappelpuree bij de gratin.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.