Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Paddenstoelenkaviaar

Paddenstoelenkaviaar

Simpel voorgerecht, ook lekker als lunch.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht, lunch
  • 155 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 5 gram verse dille
  • peper

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
  2. Pel de sjalot en snijd fijn.
  3. Bak de champignons op hoog vuur in de margarine lichtbruin en neem ze uit de pan.
  4. Bak in de achtergebleven margarine de sjalot zacht.
  5. Snijd de champignons klein en meng de sjalot erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
  6. Was de dille en snijd fijn.
  7. Rooster de boterhammen en snijd schuin door.
  8. Roer de yoghurt en dille door het champignonmengsel en breng op smaak met peper.
  9. Serveer het brood erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Yoghurt is heerlijk als ontbijt met nectarine en muesli

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 155 kcal
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 9 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week