Bereiding
- Kook de rijst met de Italiaanse kruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken en de wortel in plakjes.
-
Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
-
Breek de walnoten in stukken.
-
Was de peterselie en snijd klein.
-
Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de ui zacht. Pers de knoflook erboven uit.
-
Voeg de courgette en de wortel toe en bak de groente gaar.
-
Bak de paddenstoelen in de rest van de margarine gaar.
-
Meng de paddenstoelen door de gare rijst.
-
Schep de groente erop en strooi de peterselie en de walnoten erover.
Variaties
Je kunt in plaats van courgette ook boerenkool of snijbiet gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn
van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik
Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Gebruik de rest in deze stamppot.