Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Pangasius met amandelchermoula en tomatensaus

Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade van verse kruiden. Hij is zo klaar en geeft vis een bijzondere en heerlijk kruidige smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 8 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • handje (25 gram) gepelde, ongezouten amandelen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 2 pangasius- of tilapiafilets
  • 1 (rode) ui
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 300 gram snijbonen
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous

Bereiding

  1. Was de kruiden. Pel de knoflook.
  2. Pureer de helft van de koriander, alle munt, 1 teentje knoflook, het chilipepertje, de amandelen, het citroensap en 1 eetlepel olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Bestrijk de stukken vis met deze chermoula.
  4. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Fruit de ui met het komijnzaad in de overgebleven lepel olie glazig.
  7. Pers het andere teentje knoflook er boven uit. Voeg de tomaten en wat peper toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
  8. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  9. Leg de vis met de chermoula in de tomatensaus en laat de vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
  10. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  11. Doe de couscous in een pan en schenk de bouillon erover. Roer met een vork goed door en laat de couscous 5 minuten afgedekt wellen.
  12. Strooi de rest van de klein geknipte koriander over de couscous en de vis en geef de snijbonen erbij.

Extra informatie

Allergie inf:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 665 kcal 665 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week